Ugnsbakad leverpastej
Nu är det dags att laga en härlig ugnsbakad leverpastej till julbordet. Den här tiden på året sprider sig doften av traditionsenliga julkryddor såsom pepparkakskrydda och saffran i många kök. I receptet på leverpastej samsas de goda dofterna och smakerna från de nyttiga kryddorna med levern. Julens kryddor har ett långt förflutet inom läkekonsten och flera av dem har antiinflammatoriska egenskaper.
Jag vet att många har svårt för leversmaken, men jag tycker att receptet på leverpastejen passar även dig som inte är så förtjust i lever, kryddorna maskerar smaken. Riktigt god smak tillsammans med lite gurka och rödlök.
Lever är extremt näringstät och stöttar ditt immunförsvar, blodbildning och energiproduktion. En kombination av kryddor och lever ger näringstät mat både till kropp och knopp. Du kan läsa mer om inälvsmat här
Receptet är lagat enligt lågkolhydratkost, paleo och autoimmun paleo (AIP) och passar bra både till vardagsmiddag och julbord.
Till efterrätt rekommenderar jag starkt att du provar min enkla och sockerfria glass! Här hittar du receptet.
Ugnsbakad leverpastej
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med talg eller ghee.
Skölj och putsa levern ren från hinnor. Skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer eller matberedare tills leverpastejsmeten är slät.
Stek gärna en matsked leverpastej i en stekpanna för att se om det behövs mer salt eller kryddor.
Smörj en eller flera ugnssäkra formar eller använd muffinsformar. Fördela leverpastejsmeten i formarna. Täck gärna formarna med lock och grädda leverpastejen tills innertemperaturen är 72 grader. Använd en stektermometer. En större form tar längre tid. Muffinsformar går fortare.
Vill du ha lite färg på leverpastejen tar du av locket på slutet. Låt leverpastejen svalna.
Förvara leverpastejen i kylen. Då håller den ca en vecka. Du kan också frysa in den i mindre portioner.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med talg eller ghee.
Skölj och putsa levern ren från hinnor. Skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer eller matberedare tills leverpastejsmeten är slät.
Stek gärna en matsked leverpastej i en stekpanna för att se om det behövs mer salt eller kryddor.
Smörj en eller flera ugnssäkra formar eller använd muffinsformar. Fördela leverpastejsmeten i formarna. Täck gärna formarna med lock och grädda leverpastejen tills innertemperaturen är 72 grader. Använd en stektermometer. En större form tar längre tid. Muffinsformar går fortare.
Vill du ha lite färg på leverpastejen tar du av locket på slutet. Låt leverpastejen svalna.
Förvara leverpastejen i kylen. Då håller den ca en vecka. Du kan också frysa in den i mindre portioner.
Ugnsbakad leverpastej
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med talg eller ghee.
Skölj och putsa levern ren från hinnor. Skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer eller matberedare tills leverpastejsmeten är slät.
Stek gärna en matsked leverpastej i en stekpanna för att se om det behövs mer salt eller kryddor.
Smörj en eller flera ugnssäkra formar eller använd muffinsformar. Fördela leverpastejsmeten i formarna. Täck gärna formarna med lock och grädda leverpastejen tills innertemperaturen är 72 grader. Använd en stektermometer. En större form tar längre tid. Muffinsformar går fortare.
Vill du ha lite färg på leverpastejen tar du av locket på slutet. Låt leverpastejen svalna.
Förvara leverpastejen i kylen. Då håller den ca en vecka. Du kan också frysa in den i mindre portioner.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med talg eller ghee.
Skölj och putsa levern ren från hinnor. Skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer eller matberedare tills leverpastejsmeten är slät.
Stek gärna en matsked leverpastej i en stekpanna för att se om det behövs mer salt eller kryddor.
Smörj en eller flera ugnssäkra formar eller använd muffinsformar. Fördela leverpastejsmeten i formarna. Täck gärna formarna med lock och grädda leverpastejen tills innertemperaturen är 72 grader. Använd en stektermometer. En större form tar längre tid. Muffinsformar går fortare.
Vill du ha lite färg på leverpastejen tar du av locket på slutet. Låt leverpastejen svalna.
Förvara leverpastejen i kylen. Då håller den ca en vecka. Du kan också frysa in den i mindre portioner.

Ugnsbakad leverpastej
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med talg eller ghee.
Skölj och putsa levern ren från hinnor. Skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer eller matberedare tills leverpastejsmeten är slät.
Stek gärna en matsked leverpastej i en stekpanna för att se om det behövs mer salt eller kryddor.
Smörj en eller flera ugnssäkra formar eller använd muffinsformar. Fördela leverpastejsmeten i formarna. Täck gärna formarna med lock och grädda leverpastejen tills innertemperaturen är 72 grader. Använd en stektermometer. En större form tar längre tid. Muffinsformar går fortare.
Vill du ha lite färg på leverpastejen tar du av locket på slutet. Låt leverpastejen svalna.
Förvara leverpastejen i kylen. Då håller den ca en vecka. Du kan också frysa in den i mindre portioner.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med talg eller ghee.
Skölj och putsa levern ren från hinnor. Skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer eller matberedare tills leverpastejsmeten är slät.
Stek gärna en matsked leverpastej i en stekpanna för att se om det behövs mer salt eller kryddor.
Smörj en eller flera ugnssäkra formar eller använd muffinsformar. Fördela leverpastejsmeten i formarna. Täck gärna formarna med lock och grädda leverpastejen tills innertemperaturen är 72 grader. Använd en stektermometer. En större form tar längre tid. Muffinsformar går fortare.
Vill du ha lite färg på leverpastejen tar du av locket på slutet. Låt leverpastejen svalna.
Förvara leverpastejen i kylen. Då håller den ca en vecka. Du kan också frysa in den i mindre portioner.
Ugnsbakad leverpastej
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med talg eller ghee.
Skölj och putsa levern ren från hinnor. Skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer eller matberedare tills leverpastejsmeten är slät.
Stek gärna en matsked leverpastej i en stekpanna för att se om det behövs mer salt eller kryddor.
Smörj en eller flera ugnssäkra formar eller använd muffinsformar. Fördela leverpastejsmeten i formarna. Täck gärna formarna med lock och grädda leverpastejen tills innertemperaturen är 72 grader. Använd en stektermometer. En större form tar längre tid. Muffinsformar går fortare.
Vill du ha lite färg på leverpastejen tar du av locket på slutet. Låt leverpastejen svalna.
Förvara leverpastejen i kylen. Då håller den ca en vecka. Du kan också frysa in den i mindre portioner.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en stekpanna med talg eller ghee.
Skölj och putsa levern ren från hinnor. Skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med en stavmixer eller matberedare tills leverpastejsmeten är slät.
Stek gärna en matsked leverpastej i en stekpanna för att se om det behövs mer salt eller kryddor.
Smörj en eller flera ugnssäkra formar eller använd muffinsformar. Fördela leverpastejsmeten i formarna. Täck gärna formarna med lock och grädda leverpastejen tills innertemperaturen är 72 grader. Använd en stektermometer. En större form tar längre tid. Muffinsformar går fortare.
Vill du ha lite färg på leverpastejen tar du av locket på slutet. Låt leverpastejen svalna.
Förvara leverpastejen i kylen. Då håller den ca en vecka. Du kan också frysa in den i mindre portioner.