Lax, svarvade grönsaker och koriandersås
Det är något speciellt med lax tillsammans med koriandersås som jag bara älskar! Särskilt med lite lime är det extra mumsigt. Är du också en korianderälskare?
På min tallrik har jag svarvad squash, gulbeta och morot. Svarvade grönsaker kan du äta råa eller ångkokta, mina åt jag råa denna gång. Välj de grönsaker du gillar och har hemma, helt enkelt.
Jag har använt pinklax (som egentligen inte är lax) som är en fisk som i färgen påminner om lax, men är inte lika fet. Pinklax är oftast vildfångad och är ett bra substitut för odlad lax. Odlad lax har en negativ påverkan på både miljö, klimat och våra kroppar. Välj MSC-märkt fisk så får du en bättre vara. Läs om vilka fiskar som är bästa valet hos Naturskyddsföreningen.
Lax med koriandersås är en riktig hit – en särskilt fräsch maträtt till sommaren!
Receptet:
-Lägg pinklaxen i en ugnform
-Krydda laxen med lite örtsalt och pressad citron
-Sätt ugnen på 150 grader varmluftsfunktion
-Grädda i ca 10-15 min tills fisken är färdig.
Recept på koriandersås finns här.