Fänkålstabbouleh, supergott!
I detta härliga recept gör vi en fänkålstabbouleh!
Gillar du fänkål? Om ditt svar är ja, hur äter du den då helst? Rå eller tillagad?
Jag tycker det är extra gott och spännande med tonerna av lakrits som fänkålen har, dock gillade jag inte alls smaken för bara några år sedan. Tur att smaklökarna förändras ibland!
Fänkål är god rå i sallad men jag tycker även att den smakar gott i varma grytor eller gratänger.
Vi åt salladen, fänkålstabbouleh, på bilden när vi hade vänner över på middag. Jag och min man, Kimmo, åt salladen med grillad makrill vilket blev en alldeles utmärkt smakkombination! Våra vänner äter inte fisk så de åt salladen med grillad halloumi istället.
Förutom fänkål hade jag i massor med persilja, mynta, vitlök, limejuice och limeskal – vilket blev en superfräsch smaksensation. Salladen dekorerades med jordgubbar som passade väldigt bra ihop med de andra ingredienserna. Salladen fick tummen upp av allihop!
Ibland gör jag samma recept fast med blomkål istället för fänkål och med citronjuice istället för lime. Receptlänk på det finns nedan, klicka på bilden.
Är du korianderälskare? I så fall kan du byta ut persiljan mot koriander, det blir supergott det med, eller använd andra färska kryddor du gillar.
Fänkål
Fänkål är ingen kålväxt även om namnet antyder det. Den tillhör familjen flockblommiga växter, där även morot, dill och selleri ingår.
Samtliga delar av fänkålen är ätbara, från roten till stjälken, bladen, dess frön och blommor.
Fänkål är inte bara god utan även väldigt nyttig. Den innehåller endast 2 g kolhydrater per 100 g. En bra grönsak om du vill äta #lågkolhydratskost
Just nu är det säsong för svensk fänkål, så passa på!
Receptet är mjölkfritt, glutenfritt och enligt paleo- och AIP-kost.

Fänkålstabbouleh Paleo – Lågkolhydratskost – AIP
Ingredienser

Gör så här
Strimla fänkålen med mandolin eller skär den tunt.
Finhacka lök, vitlök, mynta och persilja.
Rör ihop olivolja, limejuice och limeskal till en dressing.
Blanda dressingen med fänkål, lök, mynta och persilja i en skål och smaka av med örtsalt.
Dekorera med jordgubbar eller annat du gillar
Ingredienser
Instruktioner
Strimla fänkålen med mandolin eller skär den tunt.
Finhacka lök, vitlök, mynta och persilja.
Rör ihop olivolja, limejuice och limeskal till en dressing.
Blanda dressingen med fänkål, lök, mynta och persilja i en skål och smaka av med örtsalt.
Dekorera med jordgubbar eller annat du gillar
1 comment
[…] Fänkålstabbouleh Paleo – Lågkolhydratskost – AIP […]