Goda lammfärsbiffar med smak av saffran med grönsaker – Paleo, AIP och LCHF
För några veckor sedan hade jag två vänner hemma på middag och jag bjöd på lammfärsbiffar med smak av saffran och blandade grönsaker. Vackert, enkelt och gott är den bästa kombinationen.
Glädjeplåten brukar jag kalla mina hela-middagen-klar-på-en-gång-plåt. Helt enkelt för att mina ögon blir glada när jag lagar denna typen av maträtt och min kropp blir lycklig när jag äter den.
Brukar du laga allt-i-ett plåtmat? Vad brukar du ha på din plåt?
Till mina goda lammfärsbiffar och grönsaker serverade jag en avokadosås som jag smaksatte med koriander. Maten fick tummen upp av både mig och gästerna. Länk till receptet på avokadosåsen är här.
Jag älskar att duka med färg och hade även denna gång dukat med fina färger vilket var väldigt uppskattat då jag fick fina komplimanger för det.


Lammfärsbiffar på plåt med grönsaker
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på ca 175 grader varmluftsfunktion
Blanda samman ingredienserna.
Forma ca 8 biffar och lägg dem på en ugnsplåt.
Tvätta och skala de grönsaker som behöver det.
Skär dem i runda skivor.
Lägg dem på ugnsplåten.
Grädda i ugnen på ca 175 grader varmluftsfunktion till biffarna är färdiga, ca 25 min.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på ca 175 grader varmluftsfunktion
Blanda samman ingredienserna.
Forma ca 8 biffar och lägg dem på en ugnsplåt.
Tvätta och skala de grönsaker som behöver det.
Skär dem i runda skivor.
Lägg dem på ugnsplåten.
Grädda i ugnen på ca 175 grader varmluftsfunktion till biffarna är färdiga, ca 25 min.
Förberedelse:
Till efterrätt rekommenderar jag att ni testar mina kokostoppar med saffran (paleo ja, dock ej LCHF), här kan du läsa receptet!
1 comment
[…] Lammfärsbiffar på plåt med grönsaker […]