Antiinflammatorisk soppa
Vem vill äta soppa när det är kallt? Räck upp handen?
Jag gjorde en antiinflammatorisk soppa och den blev väldigt god. Fylld med antiinflammatoriska kryddor såsom vitlök, färsk gurkmeja och ingefära. Förutom kryddorna så innehåller soppan massa med nyttiga och smakrika grönsaker. Soppan är rik på prebiotika.
Prebiotika
Prebiotika är fibrer som matsmältningssystemet inte klarar att bryta ner. Prebiotikan blir mat till dina goda bakterier i tjocktarmen. Finns extra mycket i jordärtskocka, sparris och lök, men även i rotfrukter och övriga grönsaker.
I den här antiinflammatoriska soppan är det jordärtskockan som är rik på fibern inulin som är prebiotika för dina tarmbakterier. I receptet nedan är inte grönsakerna angivna i exakt mängd, titta vad du har i kylskåpet och använd det som finns. För smakens skull tycker jag förutom kryddor och lök att jordärtskockan är viktig.
Tillsätt valfritt protein vid servering, jag hade torsk i min soppa.
Soppan är lagad enligt paleo- och lågkolhydratskost en kost naturligt fri från socker, gluten och mjölk. Den är också lagad enligt Autoimmuna protokollet (AIP) en kosthållning som stödjer ditt immunförsvar extra mycket.
Läs mer om kokboken Läkande dundermat, en kokbok fylld med recept på mat som stödjer ditt immunförsvar här
Vill du läsa om Autoimmuna protokollet som stödjer ditt immunförsvar läs mer här
Soppan är extra god efter en promenad i kylan.
Ha en fin dag Tina
Antiinflammatorisk soppa
Ingredienser

Gör så här
Hacka löken och stek den i kokosolja med vitlök, ingefära och gurkmeja
Dela alla grönsaker i bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt den stekta löken, kryddor, kokosgrädde och vatten så att det täcker grönsakerna.
(Eventuellt buljong)
Koka i ca 10 minuter. Mixa grönsakerna och ha i mer vatten om du tycker att soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar
Tillsätt valfritt protein.
Ingredienser
Instruktioner
Hacka löken och stek den i kokosolja med vitlök, ingefära och gurkmeja
Dela alla grönsaker i bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt den stekta löken, kryddor, kokosgrädde och vatten så att det täcker grönsakerna.
(Eventuellt buljong)
Koka i ca 10 minuter. Mixa grönsakerna och ha i mer vatten om du tycker att soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar
Tillsätt valfritt protein.