Supergod kålpudding
Äntligen fick jag lagat en god kålpudding. Jag älskar ju vitkål så det var verkligen dags att laga en riktig svensk husmansklassiker. Det blev en paleo– och lågkolhydratsvariant, d v s mjölkfri och utan ris. Tillsammans med den utsökta kålpuddingen serverades en fräsch sallad. Mums :)
Om du har ont om tid för matlagning fungerar det även att steka ingredienserna tillsammans i en större stekpanna vilket också blir väldigt gott.
Perfekt mat för lunchlådan!
Till efterrätt rekommenderar jag min himmelskt goda sockerfria glass som du kan läsa mer om här.
Kålpudding Paleo – LCHF – AIP
Ingredienser
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Skär bort mittstocken på vitkålen och strimla resten fint.
Stek kålen med fett i en stekpanna i omgångar ca 5 minuter utan att det bränns.
Krydda med salt och peppar.
Lägg kålen åt sidan.
Blanda lök och färs med övriga ingredienser.
Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form.
Lägg på färsen och täck med resterande kål.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Täck kålpuddingen med ugnsfolie efter ca 20 min så det ej bränns.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader
Skär bort mittstocken på vitkålen och strimla resten fint.
Stek kålen med fett i en stekpanna i omgångar ca 5 minuter utan att det bränns.
Krydda med salt och peppar.
Lägg kålen åt sidan.
Blanda lök och färs med övriga ingredienser.
Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form.
Lägg på färsen och täck med resterande kål.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Täck kålpuddingen med ugnsfolie efter ca 20 min så det ej bränns.