Middag till min älskade ❤️
Han älskar kål så det blev mycket kål på tallriken. Det är alltid roligt att laga mat till Kimmo han älskar både mig och min mat väldigt mycket ❤️ 😄 Han är glad för mitt nya Instagram konto för nu äter vi ännu nyttigare, mer varierat och vackrare mat än innan. Men det blir ju också mer jobb som han gladeligen hjälper till med. Han har fixat en bra fotoplats åt mig, äter ibland kall mat för det tar lite tid att fota ibland, och hjälper så klart till i köket i massor. Jag vill hylla världen bästa man med hans favorit grönsak kål det blev blomkål, rödkål och grönkål till middag och denna rätt gav han 10/10 i smakpoäng och utseende. Såklart att det rosa moset fick fina poäng 💕
Middagen är mos gjort på rödbeta och blomkål med kycklingfylld portabello svamp. Grönkål och rödkålssallad gjorde också en vinägrett på äpplecidervinäger.
I skrivande stund är vi på hotell i Stockholm, vi ska ikväll på en föreläsning på Paleo institutet om kost och hälsa, få mer inspiration till en livsstil vi båda känner är rätt för oss. Härligt att leva med någon som delar samma intresse och vi delar ju passion för konsten oxå.
Rosa blomkålsmos med portabello svamp
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader C
Skär av foten på svampen använd den till kycklingröran. Lägg svampen i en ugssäker form, sätt in den i ugnen ca 10min
Skala och dela rödbeta i mindre bitar, koka ca 10 min. Dela blomkålen i bitar lägg ner bitarna ihop med rödbetan och koka tills mjuk.
Finhacka lök och svampens fot, dela kycklingen i små delar fräs allt med pressad vitlök och schalottenlök i kokosolja, Tillsätt kokosgrädde.
Smaka av med salt och peppar,
Fyll svampen med röran och grädda i ugn 10 min
Häll av vattnet från blomkål och rödbeta ( spara lite vatten ifall moset blir för tjockt) Mixa med kokosgrädde och smaka av med salt och peppar. Om det är för tjockt späd med lite vatten.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader C
Skär av foten på svampen använd den till kycklingröran. Lägg svampen i en ugssäker form, sätt in den i ugnen ca 10min
Skala och dela rödbeta i mindre bitar, koka ca 10 min. Dela blomkålen i bitar lägg ner bitarna ihop med rödbetan och koka tills mjuk.
Finhacka lök och svampens fot, dela kycklingen i små delar fräs allt med pressad vitlök och schalottenlök i kokosolja, Tillsätt kokosgrädde.
Smaka av med salt och peppar,
Fyll svampen med röran och grädda i ugn 10 min
Häll av vattnet från blomkål och rödbeta ( spara lite vatten ifall moset blir för tjockt) Mixa med kokosgrädde och smaka av med salt och peppar. Om det är för tjockt späd med lite vatten.