Vitt, vitt vackert landskap. Trädens grenar har vitt fluff på sig, glittrar vackert när solstrålar lyser på dem. Idag tog vi en promenad i solens strålar, lite halt och farligt kändes det som, jag har ju min tråkiga inflammation i axeln så det var lite läskigt att gå nu när det är isigt, men jag klarade det utan att ramla. Vi bor så vacker nära stan men ändå på landet. Lagade idag kåldolmar, de flesta vegetariska men några med kyckling, jag dolmarna av ett fint savoykålshuvud. På foto ser ni mina kåldolmar men insåg när jag hade börjat äta att jag glömt blomkålsmoset på spisen. Så det kom inte med på fotot.
Kåldolmar med blomkålsmos
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Plocka åtta stora blad av savoykålshuvudet. Lägg den i vattnet och koka dem mjuka i 6–7 minuter. Lägg dem på en kökshandduk. Skär bort det grova på bladen
Skala och finhacka löken, skär squash i mindre bitar. Fräs i kokosolja och pressa i vitlök, Riv morot grovt och tillsätt den på slutet. Krydda med färska örter och smaka av med salt och peppar.
Fördela grönsaksröran i mitten av kålbladen. Rulla ihop till dolmar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla gärna dolmarna med lite kokosolja.
Skär champinjoner i mindre bitar. Finhacka en charlottenlök, pressa en vitlöksklyfta och fräs mjukt i kokosolja, tillsätt champinjoner, fräs en liten stund
Tillsätt kokosmjölken, smaka av med timjan, salt och peppar.
Häll över dolmarna och in i ugn ca 20 min
Grilla lite sparris och oliver samtidigt
Servera gärna med blomkålsmos
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Plocka åtta stora blad av savoykålshuvudet. Lägg den i vattnet och koka dem mjuka i 6–7 minuter. Lägg dem på en kökshandduk. Skär bort det grova på bladen
Skala och finhacka löken, skär squash i mindre bitar. Fräs i kokosolja och pressa i vitlök, Riv morot grovt och tillsätt den på slutet. Krydda med färska örter och smaka av med salt och peppar.
Fördela grönsaksröran i mitten av kålbladen. Rulla ihop till dolmar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla gärna dolmarna med lite kokosolja.
Skär champinjoner i mindre bitar. Finhacka en charlottenlök, pressa en vitlöksklyfta och fräs mjukt i kokosolja, tillsätt champinjoner, fräs en liten stund
Tillsätt kokosmjölken, smaka av med timjan, salt och peppar.
Häll över dolmarna och in i ugn ca 20 min
Grilla lite sparris och oliver samtidigt
Servera gärna med blomkålsmos
