Mumsigt goda fiskbiffar, smakrika med massa goda antiinflammatoriska kryddor som ingefära och gurkmeja, serverat med en fräsch god mjölkfri myntasås gjord på kokosyoghurt.
När jag smakar på myntasåsen längtar jag till sommaren, tänk att få plocka egen mynta från trädgården. I väntan på sommaren köpte jag färsk mynta som jag även gjorde en kopp te på.
Tänk att 2 små blad i varmt vatten ger ett gott te som väcker sommarminnen.
Nu till de asiatiska fiskbiffarna, rika på smaker som ingefära, gurkmeja, lime och limegräs, en skvätt fisksås så får du mumsigt god smak. Och lägger du till mycket av min favoritkrydda koriander så smakar det fantastiskt ( är du inte lika förtjust i koriander minska eller ta bort). Min man Kimmo gav en stor tummen upp för detta recept.


Jag använde msc märkt torsk men du kan prova med annan fisk du gillar, räkor använde jag skalade frysta.
Hacka och riv de färska kryddorna och blanda sedan fisk och kryddor i mixern. Blöt dina händer med kallt vatten så är det lättare att forma biffar.
Jag använder inget bindemedel så stek fiskbiffarna försiktigt i stekpanna med kokosfett/ghee eller lägg fiskbiffarna i en ugnsplåt. Om du äter ägg kan du tillsätta ett ägg om du vill ha fastare fiskbiffar.


Till de Asiatiska fiskbiffarna serverade jag blomkålsriv med lite rödkål. Rödkålen för att jag vill få lite lila vacker färg. Blomkålsriv eller blomkålsris är ett bra lågkolhydrats / LCHF alternativ till ris. Riv blomkål och rödkål på ett rivjärn och stek lätt i stekpanna med valfritt fett som kokosolja / ghee
Receptet på Asiatiska fiskbiffar är LCHF / Paleo och enl AIP autoimmuna protokollet.
Asiatiska fiskbiffar Paleo LCHF AIP
Ingredienser

Gör så här
Lägg fisk, räkor, riven ingefära, riven gurkmeja, hackat citrongräs och fisksås i en matberedare mixa lätt.
Riv skal från ½ lime och pressa juice från 1 hel lime, tillsätt det och
hackad koriander och salt till den mixade fisken och blanda..
Blöt händerna i kallt vatten och forma 8 biffar
Stek med kokosolja i stekpanna eller lägg i ugnsform och grädda i ugn 175 grader ca 15 min.
Blanda alla ingredienser till myntasåsen i en skål och smaka av med örtsalt.
Riv blomkål och rödkål grovt på ett rivjärn, stek kålen på låg värme i stekpanna med valfri mängd kokosolja och salta.
Ingredienser
Instruktioner
Lägg fisk, räkor, riven ingefära, riven gurkmeja, hackat citrongräs och fisksås i en matberedare mixa lätt.
Riv skal från ½ lime och pressa juice från 1 hel lime, tillsätt det och
hackad koriander och salt till den mixade fisken och blanda..
Blöt händerna i kallt vatten och forma 8 biffar
Stek med kokosolja i stekpanna eller lägg i ugnsform och grädda i ugn 175 grader ca 15 min.
Blanda alla ingredienser till myntasåsen i en skål och smaka av med örtsalt.
Riv blomkål och rödkål grovt på ett rivjärn, stek kålen på låg värme i stekpanna med valfri mängd kokosolja och salta.