Detta recept bjuder på en riktigt utsökt gulaschgryta som är perfekt att äta när det är lite kallt ute. Det är extra gott med grytor när det är kyligare, håller du med mig?
Min gulaschgryta i LCHF Events almanackan
På bilden ovan ser du min goda gulaschgryta, som tillsammans med recept även finns med i LCHF Events Säffles almanacka för 2019. Det är jag stolt över!
Jag är så glad de ville ha mina recept och foton i sin almanacka, jag delar med mig av 9 av recepten.
Hoppas kunna inspirera till att laga hälsosam och god mat under hela 2019.
Vill du köpa deras almanacka kan du gå in på www.lchfevents.se – perfekt julklapp till dig själv eller någon nära.


Rekommenderar LCHF event i Säffle
Kan också rekommendera dig att åka till nästa LCHF event i Säffle 27-30/6 2019. Det är ett fantastisk event med massa bra föreläsningar och intressanta människor. Jag har tidigare skrivit ett långt inlägg på min blogg om det eventet som du kan läsa om här.
Gulaschgryta
Ingredienser

Gör så här
Dela köttet i bitar, hacka lök och vitlök.
Fräs köttet i omgångar i ghee, fräs sedan vitlök, lök och tillsätt alla kryddor.
Lägg allt i en gryta tillsätt krossade tomater och buljong, koka tills köttet är mört ca 2 tim.
Tillsätt på slutet paprika, brysselkål och broccoli och koka tills de är aldente.
Servera med lite kokosyoghurt
Ingredienser
Instruktioner
Dela köttet i bitar, hacka lök och vitlök.
Fräs köttet i omgångar i ghee, fräs sedan vitlök, lök och tillsätt alla kryddor.
Lägg allt i en gryta tillsätt krossade tomater och buljong, koka tills köttet är mört ca 2 tim.
Tillsätt på slutet paprika, brysselkål och broccoli och koka tills de är aldente.
Servera med lite kokosyoghurt
Lite om gulaschgryta
Ursprung
Gulaschgrytan kommer ursprungligen från Ungern och är en kött- och potatisgryta. Det är Ungerns nationalrätt som är känd över hela Europa, kanske hela världen, och är en favorit i många kök. Några andra länder som Österrike, Tjeckien och Slovakien har sina egna versioner av gulaschgrytan och serverar den med knödel eller gnocchi istället för potatis.
Tidigare tillhörde alla dessa länder tillsammans med Ungern det Österrikiska-Ungerska imperiet så det är inte konstigt att de har inspirerat varandras matkultur. Ursprungligen är gulaschen centraleuropeisk men kring 1800-talet nådde den även Balkan. Alla lagar den lite på sitt egna sätt och likaså gör jag!
Tillagning
Man kan använda olika sorters kött i gulaschen, vanligast är oxkött eller fläsk. Den klassiska versionen har oftast i flera eller alla köttsorter. Till det lägger man även i morötter, palsternacka, röd eller grön paprika samt selleri. Som sagt har man oftast i stora potatisbitar men även små pastasorter är populärt.
Kryddas med paprikapulver, lök, kummin, svartpepparkorn, lagerblad, timjan, oregano och persilja. Oavsett vilka ingredienser du känner för att ha i grytan är de gemensamma nämnarna alltid paprika och kummin.