Lunch idag blev Höstsoppa, jag lagade soppan första gången för någon vecka sedan, förra gången satt vi ute i solen och åt men idag var det kyligare så vi åt inomhus. Första gången jag lagade soppan var det en sådan där dag när jag inte hade inspiration till matlagning och fick ta vad som fanns i kylen, men soppan blev så god. Ha en fin helg.
Äter du strikt LCHF får du byta ut jordärtskockor och sötpotatis till någon ovanjordgrönsak.
Höstsoppa
Ingredienser

Gör så här
Finhacka gul lök och pressa vitlöksklyftorna
Dela kycklingfilen i bitar och stek i kokosolja tillsammans med lök, vitlök och gurkmeja
Tvätta och dela jordärtskockor, squash och sötpotatis tillsätt grönsakerna till kycklingen
Lägg allt i kastrull och tillsätt smulade trattkantareller, kycklingbujlong och kokosgrädde. Låt koka ca 10 min tills sötpotatis och jordärtskockor är färdiga.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt delade blomkål och broccolibitar, koka ett par minuter.
Dekorera gärna med några polkabetor
Ingredienser
Instruktioner
Finhacka gul lök och pressa vitlöksklyftorna
Dela kycklingfilen i bitar och stek i kokosolja tillsammans med lök, vitlök och gurkmeja
Tvätta och dela jordärtskockor, squash och sötpotatis tillsätt grönsakerna till kycklingen
Lägg allt i kastrull och tillsätt smulade trattkantareller, kycklingbujlong och kokosgrädde. Låt koka ca 10 min tills sötpotatis och jordärtskockor är färdiga.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt delade blomkål och broccolibitar, koka ett par minuter.
Dekorera gärna med några polkabetor