Mumsig indisk köttgryta till middag
Detta recept bjuder på en härligt mumsig indisk köttgryta. Här är en enkel köttfärsgryta med goda antiinflammatoriska kryddor b la ingefära, gurkmeja och vitlök. Jag använder ofta samma bas med kryddor som jag har i köttfärsgrytan och kokosgrädde, till kyckling och grönsaksröror – jag tröttnar aldrig oavsett hur mycket jag använder det!
Variera gärna kött och grönsaker och använd dina favoriter.
Jag älskar indiska färger, mönster och smaker. Gillar du indiska färger, mönster och kryddor?
Köttfärsgryta med indiska smaker Paleo / LCHF
Ingredienser
Gör så här
Fräs köttfärsen i lite kokosfett
Skala och hacka lök
Pressa vitlök, riv gurkmeja och ingefära
Mortla koriander och spiskummin
Dela champinjoner
När köttfärsen är färdig, lägg undan den och fräs lök, champinjoner och alla kryddor i kokosfett.
Dela aubergine, tomater och broccolistam.
Lägg i allt utom broccolibuketterna och spenat i en gryta och tillsätt kokosgrädde.
Låt koka ca 15 min smaka på auberginen så den är färdig
Broccolibuketterna och spenat lägger du i på slutet
Smaka av med salt, peppar, chili och färsk koriander
Ingredienser
Instruktioner
Fräs köttfärsen i lite kokosfett
Skala och hacka lök
Pressa vitlök, riv gurkmeja och ingefära
Mortla koriander och spiskummin
Dela champinjoner
När köttfärsen är färdig, lägg undan den och fräs lök, champinjoner och alla kryddor i kokosfett.
Dela aubergine, tomater och broccolistam.
Lägg i allt utom broccolibuketterna och spenat i en gryta och tillsätt kokosgrädde.
Låt koka ca 15 min smaka på auberginen så den är färdig
Broccolibuketterna och spenat lägger du i på slutet
Smaka av med salt, peppar, chili och färsk koriander