Jag har börjat träna med en PT, känns fantastiskt 😄 Jag har under det gångna året rört mig extremt lite pga av att jag haft frozen shoulder (en inflammation) i vänster axel. Men ska jag vara ärlig så har jag väl igentligen inte tränat så mycket de senaste 30 åren 🤤 Så det är väl dags nu. 2016 gjorde jag ett litet rycka men sen kom min onda axel. Har ju försökt komma igång några fler gånger genom åren men aldrig fått in glädje och rutin. Har jobbat målmedvetet med att förbättra min hälsa de sista 2 åren, ändrat kost gått ner nästan 20 kg och nått min målvikt och har mediterat och tränat mindfulness. Men nu är det dags att ta träningen till en ny nivå. Min PT Emelie lägger ribban på precis rätt svårhetsgrad, både utmanar min balans, styrka och smärta och får mig att känna mig bra 😄
Jag vill gärna sluta när det börjar göra ont tex av mjölksyra eller blir för jobbigt. Hon är dessutom peppande, kunnig, och glad. Vi jobbar med kroppen som tyngd och gör övningar utan maskiner som jag kan göra hemma emellan PT passen och ja jag tränar hemma flera gånger emellan passen och jag längtar till nästa pass. Att få styrka och smidighet i min kropp och våga utmana den är nästa steget mot en hälsosammare kropp. Jag ser fram emot detta år, ett år då jag kommer att få fysisk styrka. Vill du ha hjälp med träning kan jag varmt rekommendera Emelie länk till henne här http://backtobasicspt.se/ På insta http://@backtobasicspt
Lunch idag, kycklingfärs stekt i bla antiinflammatoriska kryddor som vitlök, ingefära och gurkmeja till det en sallad gjord på vår goda hemmagjorda surkål och riven blomkål, avocado och selleri.
Foto på mig tagna av @backtobasicspt
Kycklingröra
Skriv ut dettaIngredienser
- 300 g ekologisk kycklingfärs
- 3 vitlöksklyftor
- En bit purjolök
- 1 -2 msk kokosolja
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1/2 msk hel spiskummin
- 1/2 msk hel koriander
- 1-2 st färsk gurkmeja
- 1/2 msk mald gurkmeja
- Örtsalt, svartpeppar och chiliflakes
Instruktioner
1. Riv färsk ingefära och gurkmeja. ( Jag går ofta runt med gula fingrar, gurkmejan färgar av på allt, vill du undvika använd handskar)
2. Mortla spiskummin och koriander
3. Skölj och skär purjolök i bitar
4. Fräs alla kryddor ochh purjolök i kokosolja, tillsätt ev några matskedar vatten, och lägg sedan i kycklingfärs och stek tills den är färdig.
5. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och chiliflakes.
Anteckningar
Jag serverade med blomkål som jag rivit och blandat med min hemjorda surkål gjord på rödkål och lite rödbeta. Avocado, oliver och en dressing med MCT olja och äpplecidervinäger för att få nyttigt fett.