Kryddade köttfärsbiffar är gott och enkelt, de är både paleo, keto och LCHF. God ekologisk nötfärs från Gröna gårdar serverade med godaste avokado-koriandersåsen, blomkålsris och squashsallad.
Jag köper nästan allt mitt kött på från Gröna gårdar. De säljer ekologiskt gräsbetat kött, som jag tycker smakar väldigt gott.
Så här skriver Gröna gårdar på sin hemsida:
”Våra djur lever under ursprungslika förhållanden, de betar fritt och äter det de är gjorda för: gräs, klöver, maskrosor och andra örter som finns i beteshagen. På vintern fodras de uteslutande med ensilage, som är mjölksyrat gräs. Detta gör att de växer upp långsamt och köttet hinner utveckla en rik och fyllig smak. Samtidigt blir det välmarmorerat och därför naturligt mört.”
Läs mer på deras hemsida här.
Nu till mitt recept, jag lagar oftast mina biffar i ugnen. Jag tycker det är smidigt att de sköter sig själva medan jag fixar sallad och annat. Till tillbehör blev det två sallader, avocadosås och oliver. Denna rätt passar dig som vill äta keto eller LCHF god lunch eller middag. Recept till salladerna finns här.
Recept på koriandersåsen finns här

När jag räknar på kostbevakningen ser det ut så här. Jag räknar inte kalorier utan tittar på hur många gram kolhydrater det är och hur mycket fett.
