Plåtmat med grönsaker och olivbiffar
previous post
Tanken på färgstarka grönsaker i runda former på en ugnsplåt skapar alltid glädje hos mig. Ibland lagar jag bara grönsaker och ibland fyller jag även plåten med nötfärsbiffar. Jag tittar in i mitt kylskåp och ser vad som finns där. Jag tvättar och skalar de grönsaker som behöver det, delar och lägger grönsakerna på plåten.
Idag lagade jag min plåtmat med goda Olivbiffar som är väldigt smakrika. Jag kryddade nötfärsen med hackade kalamataoliver, vitlök och oregano.
Vi har just nu min son och hans flickvän på besök så det var extra roligt att laga lunch. Jag bjöd mina gäster på olivbiffar och grönsaker. Allt försvann in i våra magar och alla kände glädje. Alla gillade grönsakerna och biffarna.
En plåt fylld med glädje = glädjeplåten :)
Grönsaker som jag använde denna gång
rödlök
citron
gulbeta
polkabeta
vitlök
rödkål
butternutsquash
kålrot
jordärtskocka
Receptet på Olivbiffarna är längre ner i posten
Dela och lägga allt på en plåt. Sätt ugnen på 175 grader varmluftsfunktion
Grädda tills biffarna är färdiga ca 20 min.
Ringla olivolja på de gräddade grönsakerna och krydda med örtsalt.
Till servering
Servera gärna med avokado och syrade morötter.
Grönsakerna på plåten kan du variera efter tycke och smak.
Recept på en god Pumpasås finns här
Kärna ur oliverna och hacka dem grovt.
Pressa vitlök och blanda i en skål med oliver, nötfärs, oregano och örtsalt.
Forma färsen till 8 biffar.
Stek i en stekpanna eller lägg i en ugnsform och grädda i ugn, 175 grader, ca 20 minuter.
Servera med pumpasås och grönsaker du gillar.
Kärna ur oliverna och hacka dem grovt.
Pressa vitlök och blanda i en skål med oliver, nötfärs, oregano och örtsalt.
Forma färsen till 8 biffar.
Stek i en stekpanna eller lägg i en ugnsform och grädda i ugn, 175 grader, ca 20 minuter.
Servera med pumpasås och grönsaker du gillar.