Enkelt, gott med antiinflammatoriska kryddor.
I grytan har vi fisk med ingefära och gurkmeja som värmer extra gott till hösten och vintern.
Vad lagar du ikväll? Jag orkade egentligen inte laga mat i dagens värmen men det blev ändå fisk tillslut.
Torsk, ingefära, gurkmeja, vitlök, lite citronskal och kokosmjölk ihop, det blir gott det! Extra gott var det med egenodlad squash och mangold i.

Fisk med ingefära och gurkmeja Paleo / LCHF
Ingredienser

Gör så här
Riv ingefära, gurkmeja och vitlök och fräs i kokosolja
Skär grönsaker i bitar och fräs ihop med kryddor, tillsätt kokosgrädde.
Lägg i fisken, tillsätt citronskal, citronjuice och smaka av med salt och peppar
Servera gärna med grönkål och oliver
Ingredienser
Instruktioner
Riv ingefära, gurkmeja och vitlök och fräs i kokosolja
Skär grönsaker i bitar och fräs ihop med kryddor, tillsätt kokosgrädde.
Lägg i fisken, tillsätt citronskal, citronjuice och smaka av med salt och peppar
Servera gärna med grönkål och oliver
Lite om torsken – fisken vi äter med ingefära och gurkmeja
Torsken, även kallad Gadus morhua på latin, är som du säkert vet en populär fiskart som förekommer främst i norra Atlanten, kring Nordamerikas östkust och utanför Grönland, Island, Brittiska öarna, norra Frankrike och Nordsjön då den trivs bättre i kalla hav.
Torskfiske har stor ekonomisk betydelse inom livsmedel och äts mer eller mindre runt hela världen. Den säljs färsk, djupfryst, torkad eller saltad som klippfisk eller torkad stockfisk. I delikatesshörnan kan du hitta torskens rom och lever. Torsken är även en av Portugals främsta nationalrätter och kan hittas på alla traditionella restauranger.
Den förekommer oftast på 500-600 meters djup och fiskas oftast med garn, tråd eller krok. Massfiske under lång tid har lett till att antalet torsk har minskat under de senaste åren och den internationella naturvårdsunionen (IUCN) har rödlistat arten globalt som sårbar.
Mest sannolikt kommer namnet torsk från ordet torr då den tidigare mest såldes i torkad form.
Det finns många olika sorters torsk i familjen torskfiskar, dock är den klassiska torsken störst av alla med sin maxlängd på 2 meter! Tyvärr hinner de flesta torskar inte leva länge nog för att hinna växa till sin fulla storlek innan de fångas utan blir oftast 1,0-1,2 meter långa och lever till ungefär 25 års ålder. Östersjöns torsk är normalt sett mindre än den in Atlanten.
Torsken gillar att äta andra mindre fiskar som sill, lodda, tobis och även kräftdjur, musslor och andra ryggradslösa djur som kan hittas på havsbotten.
Gillar du torsk extra mycket? Torsk med ingefära och gurkmeja är en riktigt god gryta! Här kommer ett till recept på torsk som du säkert tycker om: Asiatiska fiskbiffar enligt Paleo, LCHF och AIP kost.