Varm solgul fisksoppa , soppan har samma färg som björklöven har nu på hösten. Jag älskar den goda gula saffranen i fisksoppa. Soppan är lagade enligt LCHF och Paleo och är bra för ditt blodsocker. Grönsakerna är lågkolhydrat. Lagad med kokosmjölk och kokosolja som har nyttigt fett. Tillsätt gärna lite pressad citron och aioli jag hade ingen idag saknade det.
Ha en fantastisk fredag och helg.
Fisksoppa med saffran
Ingredienser

Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Fräs dem i kokosolja till den är mjuka. Tillsätt saffran.
Finhacka tomat och stek med, tills de är mjuka
Skär squash, blomkål, fänkål och brysselkål i mindre bitar
Lägg i kokosmjölk, vatten och timjan i en kastrull. Tillsätt tomat och lökröran. Låt koka upp
Skala räkorna och skär fisken i mindre bitar.
Tillsätt grönsakerna och låt koka ca 5 min.
Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och färsk persilja.
Lägg sedan i fisken, sjud försiktigt någon minut eller dra kastrullen åt sidan och låt fisken bli färdig.
Lägg räkorna i tallriken vid servering.
Ingredienser
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök. Fräs dem i kokosolja till den är mjuka. Tillsätt saffran.
Finhacka tomat och stek med, tills de är mjuka
Skär squash, blomkål, fänkål och brysselkål i mindre bitar
Lägg i kokosmjölk, vatten och timjan i en kastrull. Tillsätt tomat och lökröran. Låt koka upp
Skala räkorna och skär fisken i mindre bitar.
Tillsätt grönsakerna och låt koka ca 5 min.
Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och färsk persilja.
Lägg sedan i fisken, sjud försiktigt någon minut eller dra kastrullen åt sidan och låt fisken bli färdig.
Lägg räkorna i tallriken vid servering.
2 comments