Älskar alla rotfrukter och höstgrönsaker. I denna sallad har jag haft fokus på säsongen grönsaker som också är närodlade. Purpurkålen och polkabetan är mina favoriter utseendemässigt, ugnsbakade oliverna o morotsröran bäst smakmässigt i denna salladsbowl
Grillade grönsaker med morotssås
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugn på 175 grader.
Tvätta palsternacka och morot och skär i bitar
Dela blomkålen i mindre bitar
Lägg oliver och grönsaker i en form, lägg på 2 msk kokosolja, en pressad vitlöksklyfta, salt, peppar och oregano, ugnsbaka i 20 min
Rör om efter 5 min när kokosoljan smält
Skölj bönorna, skär en rödlöken i skivor, gör dressingen och blanda samman allt smaka av med salt och peppar.
Riv skal av en halv apelsin och pressa saften av en hel, lägg i en skål och tillsätt vitlök, 1- 2 msk kokosolja och när de grillade grönsakerna är färdiga tillsätt morötterna, spara gärna några till dekoration. Mixa allt slätt och smaka av med timja , örtsalt och peppar.
Skölj spenat och purpurkål om det behövs,, lägg upp dem i tallrikarna och tillsätt bönor, grillade grönsaker, dekorera med polkabeta skuren i tunna skivor. Klicka över morotsåsen.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugn på 175 grader.
Tvätta palsternacka och morot och skär i bitar
Dela blomkålen i mindre bitar
Lägg oliver och grönsaker i en form, lägg på 2 msk kokosolja, en pressad vitlöksklyfta, salt, peppar och oregano, ugnsbaka i 20 min
Rör om efter 5 min när kokosoljan smält
Skölj bönorna, skär en rödlöken i skivor, gör dressingen och blanda samman allt smaka av med salt och peppar.
Riv skal av en halv apelsin och pressa saften av en hel, lägg i en skål och tillsätt vitlök, 1- 2 msk kokosolja och när de grillade grönsakerna är färdiga tillsätt morötterna, spara gärna några till dekoration. Mixa allt slätt och smaka av med timja , örtsalt och peppar.
Skölj spenat och purpurkål om det behövs,, lägg upp dem i tallrikarna och tillsätt bönor, grillade grönsaker, dekorera med polkabeta skuren i tunna skivor. Klicka över morotsåsen.