Bästa mannen fyllde år.
Jag lagade en köttfärstårta, då han inte äter söttårta.
Blev han glad? Ja väldigt glad :)
Han mumsade köttfärstårta med hemgjord bearnaisesås med glädje.
Jag är så tacksam över att få dela min vardag sedan 25 år tillbaka med min finska man, han är alltid glad, positiv, kärleksfull och kreativ, stöttar mig alltid 200%. Bäst helt enkelt ❤️
Jag gjorde 3 lager med olika smaker och olika färger, tänkte ett grönt, orange och rödfärgat lager, men färgerna blev inte så starka.
Dekorerade med vackra ätliga maskrosor och ätbara ljus 😊
Mums Köttfärstårtan är som en köttfärslimpa men mycket roligare, så har du ett favoritrecept kan du använda det.
Idén till tårtan började för några månader sedan då jag var på loppis och hittade en fantastisk turkos gratängform, då jag redan köpt flera gratängformar på loppis behövde jag motivera inköpet för mig själv, vem vill köpa onödiga saker :)
Mina kreativa tankarna började jobba, och plötsligt såg jag det framför mig, det skulle vara jättefint att göra en köttfärstårta med orangefärgade morotsljus i den turkosa ugnsformen. Som ni förstår var det efter denna vackra syn omöjligt att inte köpa ugnsformen, det blev helt enkelt en måste ha sak, för vem vill inte bli firad med en köttfärstårta i turkos ugnsform?
De kreativa tankarna har nu också lagat grönsakstårta och fisktårta, det är oändligt vad du kan göra i en turkos ugnsform, recept på fler tårtor kommer snart. Ingredienser till tårtan kan du improvisera själv, prova dig fram.
Om du inte har någon loppisfyndad gratängform går det bra med annan form också så klart.
Tårtan är som en köttfärslimpa och lagad enligt Paleo, LCHF och AIP ( Autoimmunaprotokollet )

Ingredienser till tårta.

3 olika lager men olika färg och smak.

Jag plockade maskrosor och kirskål som jag använde som dekoration.
Tårtan blir såklart godare om du sjunger en liten sång.

Köttfärstårta, en köttfärslimpa för kalas – Paleo LCHF AIP
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och hacka 1 gul lök
Dela champinjonerna i mindre bitar.
Stek lök, 1 pressad vitlöksklyfta och champinjonerna mjuka i stekpannan med valfritt fett.
Tvätta och hacka löktrav och nässlor.
Lägg ⅓ av lammfärsen i en bunke och tillsätt 1 ägg, hackade nässlor och löktrav, den stekta vitlöken, champinjonerna och löken.
Krydda med oregano och örtsalt.
Blanda allt samman och tryck sedan ut det i en ugnsform.
Tvätta och riv moroten grovt med rivjärn.
Lägg ⅓ av lammfärsen i en bunke och tillsätt 1 ägg, riven morot.
Krydda med basilika och örtsalt.
Blanda allt samman och tryck ut det i en ugnsform ovan på bottenlaget.
Tvätta och riv rödbeta grovt med rivjärn.
Finhacka vitkål och rödlök.
Lägg ⅓ av lammfärsen i en bunke och tillsätt 1 ägg, rödlök, rödbeta och vitkål.
Krydda med rosmarin och örtsalt
Blanda allt samman och tryck sedan ut det i ugnsformen som topplagret.
Grädda i ugn på 175 grader ca 30-40 min
Dekorera med något fint, jag använde morot, rädisor, selleri, maskros och kirskål.
Servera med någon god sås du gillar och en sallad.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och hacka 1 gul lök
Dela champinjonerna i mindre bitar.
Stek lök, 1 pressad vitlöksklyfta och champinjonerna mjuka i stekpannan med valfritt fett.
Tvätta och hacka löktrav och nässlor.
Lägg ⅓ av lammfärsen i en bunke och tillsätt 1 ägg, hackade nässlor och löktrav, den stekta vitlöken, champinjonerna och löken.
Krydda med oregano och örtsalt.
Blanda allt samman och tryck sedan ut det i en ugnsform.
Tvätta och riv moroten grovt med rivjärn.
Lägg ⅓ av lammfärsen i en bunke och tillsätt 1 ägg, riven morot.
Krydda med basilika och örtsalt.
Blanda allt samman och tryck ut det i en ugnsform ovan på bottenlaget.
Tvätta och riv rödbeta grovt med rivjärn.
Finhacka vitkål och rödlök.
Lägg ⅓ av lammfärsen i en bunke och tillsätt 1 ägg, rödlök, rödbeta och vitkål.
Krydda med rosmarin och örtsalt
Blanda allt samman och tryck sedan ut det i ugnsformen som topplagret.
Grädda i ugn på 175 grader ca 30-40 min
Dekorera med något fint, jag använde morot, rädisor, selleri, maskros och kirskål.
Servera med någon god sås du gillar och en sallad.