Enkel och god antiinflammatorisk köttfärssås
Receptet här är lagat med nötfärs och denna köttfärssås har goda smaker från antiinflammatoriska kryddor såsom vitlök, ingefära och gurkmeja. I gurkmeja är det främst polyfenol curcumin som står för antiinflammatoriska egenskaper och stödjer läkning av inflammationen i kroppen. Det är curcumin som ger gurkmejan den vackert gula färgen!
Jag serverade köttfärssåsen med svarvad blomkålsris, surkål och avokado men den är även god med t ex svarvad squash.
Köttfärssås är perfekt att laga mycket av. Frys gärna in och värm upp till middag eller lunch när tiden inte räcker till för matlagning. Det går att variera på många sätt och är billigt, enkelt och gott. Du kan också koka med olika grönsaker så får du en god gryta.
Variera proteinet i köttfärssås
Antiinflammatorisk köttfärssås är god även med annan färs såsom lamm-, kyckling- eller viltfärs.
Här finns ett annat gott recept på färs enligt paleo, LCHF och AIP: Saffransgul lammfärs.
Antiinflammatorisk köttfärssås Paleo, LCHF – AIP
Ingredienser
Gör så här
Hacka lök och vitlök och stek dem med fett i en stekpanna. Tillsätt nötfärs, riven ingefära och gurkmeja. Stek tills nötfärsen är genomstekt.
Tillsätt kokosgrädde och smaka av med hackad färsk koriander och örtsalt.
Servera med tex blomkålsris och grönsaker.
Ingredienser
Instruktioner
Hacka lök och vitlök och stek dem med fett i en stekpanna. Tillsätt nötfärs, riven ingefära och gurkmeja. Stek tills nötfärsen är genomstekt.
Tillsätt kokosgrädde och smaka av med hackad färsk koriander och örtsalt.
Servera med tex blomkålsris och grönsaker.