Solgul pumpasoppa med saffran
Här kommer en supergod pumpasoppa lagade enligt paleo, AIP och LCHF! Det är precis rätt tid att laga och äta pumpa nu på hösten. Det finns massor av goda svenska pumpor i affären. Kanske du har någon favorit?
Jag gillar hokkaidopumpa och butternutpumpa. I min pumpasoppa (paleo, AIP, LCHF) har jag hokkaidopumpa men även lite blomkål eftersom jag tycker att soppan kan bli lite väl söt om jag bara har pumpa. Smaksatte soppan med saffran men den är god utan saffran också.
Servera gärna pumpasoppan med valfritt protein och grönkålschips.
Denna gång hade jag i räkor i min pumpasoppa. Jag åt den även dagen efter då med torsk och knaperstekt bacon vilket nästan blev godare!
Till efterrätt rekommenderar jag min magiska rabarberpaj som du kan läsa om här!
Pumpasoppa med saffran, Paleo, AIP och LCHF
Ingredienser

Gör så här
Skala lök och vitlök. Skär lök, vitlök och pumpa i mindre bitar.
Fräs pumpa, lök och vitlök i fett i en kastrull på låg värme.
Tillsätt blomkål, vatten/buljong, ingefära, saffran och kokosmjölk. Koka sakta ca 15 minuter tills pumpan är mjuk.
Mixa soppan med mixerstav eller använd potatisstomp om du vill ha grövre bitar.
Smaksätt med örtsalt, limejuice och koriander.
Servera pumpasoppan med valfritt protein och ev. grönkålschips.
På bilden har jag räkor i soppan. Jag åt den även dagen efter då med torsk och knaperstekt bacon det var nästan godare.
Ingredienser
Instruktioner
Skala lök och vitlök. Skär lök, vitlök och pumpa i mindre bitar.
Fräs pumpa, lök och vitlök i fett i en kastrull på låg värme.
Tillsätt blomkål, vatten/buljong, ingefära, saffran och kokosmjölk. Koka sakta ca 15 minuter tills pumpan är mjuk.
Mixa soppan med mixerstav eller använd potatisstomp om du vill ha grövre bitar.
Smaksätt med örtsalt, limejuice och koriander.
Servera pumpasoppan med valfritt protein och ev. grönkålschips.
På bilden har jag räkor i soppan. Jag åt den även dagen efter då med torsk och knaperstekt bacon det var nästan godare.