Nu är det pumpatider och i år är det faktiskt första gången jag lagar pumpa, och nu har jag provat flera varianter och gillar det. Mitt pumpamos som jag gjorde i dag var supergott, till det lite grillade grönsaker, kålsallad och godaste avocadosås med massa koriander. Mums mums.
Pumpamos och saftig grönkålsallad Paleo
Ingredienser

Gör så här
Sätt ugnen på 175°
Dela squash och rödbeta, lägg i ugnsform. Lägg på kokosolja, pressad vitlök, timjan och salt. Grilla ca 20 min.
Dela pumpan i bitar och koka tills den är mjuk ca 10 min, häll av vattnet spara lite vatten för att späda moset med. Riv apelsinskal, pressa vitlök och tillsätt till den kokta pumpan. Lägg i kokosolja och kryddor och mixa eller mosa, späd med vatten tills du får en konsistens du gillar.
Skär rödkål, grönkål och rödlök i bitar. Pressa juice från 1/2 apelsin, tillsätt olja och kryddor och massera in i kålen så den blir saftig.
Smaka av med örtsalt
Mixa alla ingredienser till avokadosåsen smaka av med salt.
Servera med lite oliver och surkål, jag hade några skivor gulbeta och färsk timjan som dekoration.
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°
Dela squash och rödbeta, lägg i ugnsform. Lägg på kokosolja, pressad vitlök, timjan och salt. Grilla ca 20 min.
Dela pumpan i bitar och koka tills den är mjuk ca 10 min, häll av vattnet spara lite vatten för att späda moset med. Riv apelsinskal, pressa vitlök och tillsätt till den kokta pumpan. Lägg i kokosolja och kryddor och mixa eller mosa, späd med vatten tills du får en konsistens du gillar.
Skär rödkål, grönkål och rödlök i bitar. Pressa juice från 1/2 apelsin, tillsätt olja och kryddor och massera in i kålen så den blir saftig.
Smaka av med örtsalt
Mixa alla ingredienser till avokadosåsen smaka av med salt.
Servera med lite oliver och surkål, jag hade några skivor gulbeta och färsk timjan som dekoration.