Goda grönsaker med nötfärsbiffar
Naturen bjuder på vit snö och färgstarka grönsaker.
Jag lagar min allt-i-ett maträtt till lunch. Superenkelt, all mat på en ugnsplåt, en riktig glädjeplåt.
Jag har döpt mina ugnsplåtar med mat till glädjeplåten, helt enkelt för att mina ögon blir glada när jag lagar den och min kroppen blir glad när jag äter.
.
På plåten finns mina olivbiffar igen (de är en favorit just nu) och grönsaker
.
Jag brukar använda de grönsaker och rotfrukter som finns i kylskåpet.
Denna gång hade jag: #rödkål
#polkabeta
#butternutpumpa
#rödlök
#oliver
#squash
#jordärtskocka
#morot
#broccoliskaft
.
Olivbiffar 4 port
500g nötfärs ekologiskt
100 g kalamataoliver
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano
2 tsk örtsalt
.
-Kärna ur oliverna och hacka dem grovt.
-Pressa vitlök och blanda i en skål med oliver, nötfärs, oregano och örtsalt.
-Forma färsen till 8 biffar och lägg dem på en ugnsplåt.
-Tvätta och skala de grönsaker som behöver det.
-Dela grönsaker i skivor och lägg dem bredvid biffarna på en ugnsplåt.
-In i ugnen på 175 grader, varmluftsfunktion ca 20 min. (Tills biffarna är färdiga) Jag gillar när grönsakerna är aldente.
-Ringla på lite god olivolja, salta och krydda med någon örtkrydda du gillar.
-Kika in i ditt kylskåp och gör dig en egen glädjeplåt
-Servera gärna med en grön sås. Recept på Avokadosås här
På min Instagram kan du få mer inspiration och även fler recept, klicka på bilden nedan så kommer du till mitt konto.
