Recept i tidningen Hälsa och Funktionsmedicin
previous post
Igår fann jag till min förtjusning det senaste numret av tidningen Hälsa & Funktionsmedicin i brevlådan.
Ett nummer fyllt med artiklar om kost, näring och funktionsmedicin som inspirerar! Detta nummer är extra speciellt eftersom att tre av mina recept finns med! Temat för recepten i höstnumret är nose-to-tail av nötkött vilket innebär att du tar tillvara på alla styckningsdetaljer och får i dig näring från alla olika delar av djuret. Särskilt inälvor, som lever, är extra näringstät mat då de främjar ditt immunförsvar, blodbildning och energiproduktion.
Recepten är lagade enligt lågkolhydratkost, paleo och autoimmun paleo (AIP). Recepten finns med i min kokbok ”Läkande dundermat”, länk till boken finner du här.
Allra bäst för dig, djuren och naturen är att välja ekologiskt kött från gräsbetande djur eftersom att det är bättre kvalitet men också mer skonsamt. Jag köper mitt kött från Gröna gårdar som jag starkt rekommenderar ifall du inte redan har hittat din ekologiska favoritbonde och slaktare.
Tidningen Hälsa & Funktionsmedicin vänder sig till dig som är intresserad av hälsa och söker fördjupande kunskap, lättsam inspiration och praktisk vägledning till optimal hälsa. Läs mer om Hälsa & Funktionsmedicin här.
Njut av höstes varma grytor!
Tina