Baka med frukt och grönt – Ny kokbok av bloggkollegan Birgitta Höglund
previous post
Inlägget innehåller köplänkar till Bokus
Förra veckan blev jag extra glad när jag i brevlådan hittade ett exemplar av min bloggkollegas nya kokbok. I kokboken har Birgitta Höglund utformat härliga recept på hur man bakar med frukt och grönt. Alla recept är även glutenfria och fria från vanligt socker och salt.
Birgittas grundfilosofi kring mat är att vi bara ska stoppa i oss naturliga råvaror i våra kroppar. I Birgittas nya kokbok ”Baka med frukt och grönt” uteslutes tillsatt socker och gluten. All söt smak kommer naturligt från bär, frukt och grönsaker. Kokboken innehåller 49 glutenfria bakverk, bröd och pajer med smaker från naturen.
Birgitta är kock och erfaren matbloggare, och detta är hennes 7:e kokbok. Det är roligt att Birgitta, förutom att hon skapar alla recept, även tar alla fina foton själv i vacker skärgårdsnatur och i blommande trädgårdar runt Stockholm. Det märks att hon haft roligt. I denna kokbok finns det både söta “fika” recept men också bröd, kex och pajer. Jag och Birgitta har följt varandra på sociala medier länge och jag hoppas att vi en dag träffas på riktigt.
Jag som inte äter sött ville genast provlaga Svamppajen när jag såg receptet i kokboken. Den var roligt att tillaga och fota någon annans recept för ovanlighetens skull då jag nästan alltid bara lagar mina egna recept. Jag blev inspirerad och kommer börja laga och fota mer av andras recept från och med nu.
Svamppajen var fantastiskt god att äta och receptet var lätt att följa. Svampfyllningen var smakrik och pajskalet hade god och fin konsistens. Ser fram emot att prova fler recept från boken. Vi åt pajen ihop med sallad. Kimmo gav den toppenbetyg också!
Kokboken innehåller också:
– Birgittas tankar kring glutenfri bakning
– Naturlig sötma eller sötningsmedel?
– Matnyttiga baktips
– Söta bollar, tryfflar och småkakor bakade utan ugn
– Mjuka kakor, bullar och pajer
– Tårtor och bakelser
– Matiga bakverk till picknickkorgen
– Mustiga matbröd
– Salta kex och smakfulla tilltugg
Jag kan varmt rekommendera boken till dig som vill baka lite nyttigare. Recepten på fikat är inte lågkolhydratrecept men äter du inte LCHF är det väldigt bra eftersom recepten inte innehåller vanligt socker och gluten. Mindre processad mat är bättre för hälsan. Jag kommer definitivt att baka pajer och bröd från kokboken, men kanske även något sött till mina killar här hemma 🙂
Birgitta har en fantastisk blogg med massor av recept, kika gärna in här.
1 comment
[…] Här kan du läsa recensioner av boken hos mina fina bloggvänner Jenny och Magnus Andersson på Paleobloggen Under vårt tak och hos Tina Haldorsson på färgrika hälsobloggen Colorful Health. […]