fbpx

Utskriftsalternativ:

Älggryta Paleo, LCHF och AIP

mängd6 portioner

God älgfärsgryta Paleo och AIP

 1 kg grytbitar av älg
 2 st gula lökar
 2 st vitlöksklyftor
 5 dl vatten/buljong
 3 st lagerblad
 2 tsk timjan
 1 tsk rosmarin
 2 msk balsamvinäger
  2-4 msk talg/ghee (till stekning)
 200 g färska kantareller eller trattkantareller (eller 20 g torkad svamp)
1

Skär köttet i mindre bitar. Bryn köttet i talg/ghee i omgångar i en stekpanna, lägg över köttet i en gryta.

2

Finhacka lök och vitlök och stek den genomskinlig.

3

Lägg över löken i grytan. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över skyn i grytan.

4

Tillsätt 5 dl buljong/vatten, balsamvinäger, timjan, rosmarin och lagerblad. Fyll eventuellt på med mer vatten så att det täcker köttet. Låt det koka sakta tills köttet är mört, ca 1 - 2 timmar.

5

Dela kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i talg/ghee i en stekpanna. När grytan är färdig tillsätt svampen och smaka av med salt och eventuellt mer timjan.

Näringsinnehåll

Portioner 0

Colorful Health

Colorful Health