Utskriftsalternativ:

Rosa blomkålsmos med portabello svamp

mängd2 portioner

Rosa blomkålsmos med portabello svamp

 50 g rödbeta
 300 g blomkål
 4 msk kokosgrädde
 2 st portabellosvampar (ca 150 g)
 200 g ekologisk kycklinglårfile
 1 st schalottenlök
 1 st vitlöksklyfta
 3 msk kokosgrädde
 1 msk Kokosolja
 Servera med grönkål och rödkål
1

Sätt ugnen på 175 grader C

2

Skär av foten på svampen använd den till kycklingröran. Lägg svampen i en ugssäker form, sätt in den i ugnen ca 10min

3

Skala och dela rödbeta i mindre bitar, koka ca 10 min. Dela blomkålen i bitar lägg ner bitarna ihop med rödbetan och koka tills mjuk.

4

Finhacka lök och svampens fot, dela kycklingen i små delar fräs allt med pressad vitlök och schalottenlök i kokosolja, Tillsätt kokosgrädde.

5

Smaka av med salt och peppar,

6

Fyll svampen med röran och grädda i ugn 10 min

7

Häll av vattnet från blomkål och rödbeta ( spara lite vatten ifall moset blir för tjockt) Mixa med kokosgrädde och smaka av med salt och peppar. Om det är för tjockt späd med lite vatten.

Näringsinnehåll

Portioner 2