Utskriftsalternativ:

Rödbetsoppa Paleo

mängd4 portioner

Rödbetsoppa

 400 g rödbeta
 200 g blomkål
 1 st gul lök
 2 st vitlöksklyftor
 2 msk riven färsk ingefära
 1 tsk rivet citronskal
 2 msk pressad citron
 6 dl vatten
 4 dl kokosgrädde
 1 msk buljongpulver
 100 g rödkål
 2 msk kokosolja
 örtsalt och peppar
Pepparrotssås
 1 avokado
 1 dl kokosyoghurt
 2 msk färskriven pepparrot
 1 msk citronsaft
 salt och peppar
1

Skala och hacka lök och vitlök, fräs i kokosolja

2

Skala och skiva rödbetorna, fräs ihop med löken

3

Tillsätt vatten, buljong och kokosmjölk, koka tills rödbetorna är mjuka

4

Riv citronskal och pressa citronjuice

5

Mixa soppan slät i mixer, tillsätt citronskal och juice smaka av med salt och peppar

6

Strimla rödkålen

7

Häll upp soppan och lägg i strimlad rödkål och klicka på lite pepparrotsyoghurt

Pepparrotsyogurt
8

Riv pepparrot

9

Pressa citron

10

Mosa avocado

11

Blanda avocado, kokosyoghurt, pepparrot och pressad citron smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll

Portioner 4