Utskriftsalternativ:

Paella på blomkål, räkor och musslor – Paleo – LCHF – AIP

mängd4 portioner

Finmiddag med Paella

Paella solgul med blomkål, räkor och musslor
 600 g blomkål
 0,50 g saffran
 1 st pressad vitlöksklyfta
 1 dl kokosgrädde
 400 g skalade räkor
 200 g musslor
 1 st rödlök
 1 st morot
 1 st citron
 örtsalt
 ( valfritt hackad tomat ej AIP)
Grön sås med kirskål och mynta
 7 dl kirskål
 1 dl mynta
 2 msk citronjuice
 2 st vitlöksklyftor
 0,75 dl olivolja
 örtsalt
1

Dela blomkålen i mindre bitar även de grövsta blomkålsbladen (använd späda blad som sallad) och koka i saltat vatten ca 15 min.

2

Häll av vattnet och mosa blomkålen grovt med kokosgrädden, saffran och vitlök, smaka av med örtsalt.

3

Skiva rödlök och morot.

4

Mixa alla ingredienser till såsen och smaka av med örtsalt.

5

Lägg blomkålen på en tallrik och dekorera med räkor, musslor, morot, blomkålsblast och pressa lite citron över maten. Servera med den gröna såsen.

Näringsinnehåll

Portioner 4