Utskriftsalternativ:

Nässelsoppa, grön och god Paleo – LCHF – AIP

mängd4 portioner

Soppa på brännässlor mjölkfri

 2 l nässlor
 8 l vatten eller/och buljong
 2 st schalottenlökar
 2 st vitlöksklyftor
 2 msk kokosolja, talg eller ghee
 1 dl kokosgrädde
 2 tsk torkad basilika
 2 tsk citronskal
 2 msk pressad citron
 örtsalt
1

Plocka, rensa och skölj nässlorna. Använd handskar.

2

Förväll nässlorna i lite vatten någon minut, häll av vattnet men spara det till soppan. Hacka nässlorna.

3

Skala och hacka lök och vitlök fint.

4

Fräs lök och vitlök med fett någon minut i en gryta.

5

Tillsätt nässlorna, vatten/buljong och kokosgrädde

6

Koka nässelsoppan i fem minuter. Mixa med mixer.

7

Tillsätt citronskal och citronsaft.

8

Smaka av soppan med örtsalt.

9

Servera nässelsoppan med fisk, kokt ägghalva eller något annat du gillar eller har i kylskåpet.

Näringsinnehåll

Portioner 4