Utskriftsalternativ:

Leverbiffar med koriandersås Paleo / LCHF / AIP

mängd6 portioner

Leverbiffar med koriandersås

 500 g högrevsfärs eller nötfärs
 200 g nötlever
 1 st rödbeta
 1 st gul lök
 2 tsk rivet citronskal
 2 msk citronjuice
 2 msk färskriven ingefära
 2 tsk örtsalt
 2 msk talg, kokosolja eller ghee (Ghee ej AIP)
Ungsgrillad vitkål
 1000 g vitkål
 100 g talg kokosolja eller ghee (Ghee ej AIP)
 örtsalt
Koriandersås
 3 st avokado
 2 msk citronjuice
 3 st vitlöksklyftor
 1 st kruka färsk koriander
 örtsalt
1

Sätt ugnen på 200 grader

2

Hacka lök och vitlök, fräs i fett.

3

Rensa lever från hinnor och senor.

4

Mixa den stekta löken med lever i en mixer.

5

Riv rödbeta och blanda den med levern, färs, örtsalt, citronjuice och skal.

6

Forma till biffar och lägg i ugnsform.

7

Dela vitkål och lägg i ugnsform, salta och pensla kål med fett.

8

Baka biffar och kål i ugn på 200 grader ca 20-25 min.

9

Tillaga koriandersås genom att mixa ingredienserna och smaka av med örtsalt.

10

Servera gärna med syrade morötter

Näringsinnehåll

Portioner 6