Print Options:

Lammfärsbiffar med saffranssmak serverat med rotselleriris

Portioner4 Portioner

Lammfärsbiffar med rotselleriris

Lammfärsbiffar med saffran
 500 g lammfärs
 1 st gul lök
 1 msk ceylon kanel
 1 msk färskriven ingefära
 3 st vitlöksklyftor
 1 krm kryddnejlika
 1 tsk rivet citronskal
 0,50 g saffran
 4 msk ghee eller kokosolja
 2 tsk örtsalt
Rotselleriris
 600 g rotselleri
 1 msk färskriven gurkmeja
 100 g ghee eller kokosolja
 purjolök
 örtsalt
1

Finhacka lök och vitlök, riv gurkmeja, ingefära och fräs i stekpanna i 2 msk valfritt fett.

Tillsätt ceylonkanel, kryddnejlika, saffran och citronskal fräs allt på låg värme.

Blanda sedan samman örtsalt, lök och kryddblandningen med lammfärs och gör 8 biffar.

Stek i stekpanna eller lägg i ugnsform och laga i ugn 175 grader ca 15 – 20 min.

Skala och tvätta rotsellerin och riv den till “ris”

Skär lite purjolöken i skivor

Stek lätt i kokosolja eller ghee, gurkmeja och smaka av med örtsalt. Dekorera med lite lingon.

Avokadosås finns här

Nutrition Facts

Portioner 4