Utskriftsalternativ:

Kycklingsallad med avokadopesto

mängd2 portioner

Kycklingsallad med avocadopesto

Kyckling
 200 g ekologisk kycklingfilé
 ½ tsk spiskummin
 ½ tsk koriander
 ½ tsk ingefära
 ½ tsk gurkmeja
 1 tsk chiliflakes
 1 st pressad vitlöksklyfta
 salt och peppar
 2 msk kokosolja
Avokadopesto
 1 st avokado
 ½ st lime juicen
 ½ st kruka färsk basilika, (eller 20 g fryst)
 salt och peppar
 purpurkål och grönkål
 surkål
 salta mandlar
Tomatsallad
 2 st tomater
 ½ st rödlök
 gurka
Dressing till tomatsallad
 2 msk olivolja
 1 msk äpplecidervinäger
 1 st pressad vitlöksklyfta
 oregano
 salt och peppar
1

Skär kycklingen i bitar, stek i kokosolja och kryddorna.

2

Mixa avokado, limejuice och basilika smaka av med salt och peppar.

3

Skär tomat, gurka och rödlök i bitar, blanda dressing och häll över salladen.

4

Servera med purpurkål, grönkål, surkål och hackade salta mandlar

Näringsinnehåll

Portioner 2