Utskriftsalternativ:

Blomkålsmos med saffran och ugnsbakad fisk

mängd2 portioner

Blomkålsmos med saffran och ugnsbakad fisk

Blomkålsmos
 400 g blomkål
 1 tsk rivet skal från apelsin
 ½ g paket saffran
 3 msk kokosmjölk ( ta det tjocka i burken)
Fisk
 200 g fisk jag använde torsk som är MSC märkt
 1 msk kokosolja
 100 g brysselkål
 10 cm purjolök
 1 st vitlöksklyfta
 1 tsk timjan
Sallad
 Avokdo
 Rödkål
 Spenat
 Morötter
 Polkabeta
1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Lägg fisk och brysselkål i en ugnsform, lägg på kokosolja och pressa 1 vitlöksklyfta på brysselkålen.

3

Hacka/skär purjolöken i bitar och lägg på fisken, krydda med örtsalt och timjan

4

Grädda i ugn ca 15-20 min

5

Dela blomkålen i bitar, koka tills mjuk ca 10 min

6

Riv skal från apelsin, när blomkålen är mjuk mosa den med apelsinskal, saffran och kokosmjölk, smaka av med örtsalt.

7

Servera med sallad

Näringsinnehåll

Portioner 2