“Baka med frukt och grönt” en blandning av sött och salt
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bokus
Ny kokbok kom i brevlådan 🙂
Jag blev väldigt glad för det kom en fin fin kokbok med posten förra veckan från bloggkollegan Birgitta Höglund. Vi har följt varandra på socialamedier länge och jag hoppas att vi ska träffas på riktigt på något event i framtiden.
Birgittas grundfilosofi kring mat är att våra kroppar bara skall stoppa i sig naturliga råvaror. I Birgittas nya kokbok ”Baka med frukt och grönt” är det inget tillsatt socker och gluten. All söt smak kommer från bär, frukt och grönsaker. Kokboken innehåller 49 glutenfria bakverk, bröd och pajer med smaker från naturen.
Birgitta är kock och och erfaren matbloggare och detta är hennes 7 kokbok. Roligt är också att Birgitta förutom att skapa alla recepten tagit alla fina foton själv i vacker skärgårdsnatur och i blommande trädgårdar runtom Stockholm. Det märks att hon haft roligt. I denna kokbok finns det både söta “fika” recept men också bröd, kex och pajer.




Svamppaj från “Baka med frukt och grönt”
Jag som inte äter sött ville genast provlaga Svamppajen när jag såg den i kokboken. Och det var roligt att laga och fota någon annans recept. Jag lagar nästan alltid mina egna recept. Jag kommer börja laga och fota mer av andras recept från och med nu.
Svamppajen var fantastiskt god att äta och receptet var lätt att följa. Svampfyllningen var smakrik och pajskalet hade god och fin konsistens. Ser fram emot att prova fler recept från boken. Vi åt pajen ihop med sallad. Kimmo gav den toppenbetyg också.


Kokboken innehåller också:
Birgittas tankar kring glutenfri bakning
Naturlig sötma eller sötningsmedel?
Matnyttiga baktips
Söta bollar, tryfflar och småkakor bakade utan ugn
Mjuka kakor, bullar och pajer
Tårtor och bakelser
Matiga bakverk till picknickkorgen
Mustiga matbröd
Salta kex och smakfulla tilltugg
Jag kan varmt rekommendera boken till dig som vill baka lite nyttigare. Recepten på fikat är inte lågkolhydratrecept men äter du inte LCHF är det väldigt bra eftersom recepten inte innehåller vanligt socker och gluten. Mindre processad mat bättre för hälsan. Jag kommer definitivt att baka pajer och bröd från kokboken, men kanske även något sött till mina killar hemma 🙂
Birgitta har en fantastisk blogg med massor av recept kika gärna in där

1 comment
[…] Här kan du läsa recensioner av boken hos mina fina bloggvänner Jenny och Magnus Andersson på Paleobloggen Under vårt tak och hos Tina Haldorsson på färgrika hälsobloggen Colorful Health. […]